OHUIDEN AINESTEN SEKOITTAMINEN

Saamme usein kysymyksiä ohuiden ainesten, kuten ohuen kipsin ja itsetasoittuvan lattiakitin, sekoittamisesta. Lopputulos on möykkyinen, mikäli sekoitus ei mene oikein. Se ei yksinkertaisesti vety kuten sen pitäisi.

OPAS: Ohuiden ainesten sekoittamisen viisi vaihetta

 

Tässä oppaassa näytämme, miten ohutta kipsi sekoitetaan. Ts. tuote, jossa ei ole yli 8 mm:n aggregaattia; siksi käytämmekin sekoitusvarsia terästerien kanssa. Kun sekoitetaan materiaalia aggregaatteihin, täytyy muistaa käyttää sekoitusvarsia kumiterien kanssa. Ne ovat joustavia, joten rumpu ja vaihteisto eivät kulu tarpeettomasti.

Vaihe 1/5: Tarkastele sekoitussuhdetta ja -aikaa

Varmista, että noudatat materiaalikohtaisia ohjeita sekä sekoitussuhteen että -ajan osalta. Muista, että sekoitusmenetelmä vaihtelee tuotemerkistä toiseen.

Noudata aina kunkin materiaalin ohjeistusta. 

 

Vaihe 2/5: Mittaa vesi

On hyvä mitata käytetty vesi, jotta vältetään liiallinen veden lisääminen.

Mikäli käy ilmi, että tarvitset enemmän vettä, mittaa myös, paljonko lisäät. Sitten tiedät tismalleen, kuinka paljon vettä kyseiseen seokseen tarvitaan.

HUOMIOI, että sekä ilman lämpötila että kosteus vaikuttavat siihen, kuinka paljon vettä seokseen tarvitaan. Jos on kuuma ja kuiva päivä, voi vettä joutua lisäämään tavallista enemmän; jos taas on kostea ja viileä päivä, on sitä ehkä lisättävä vähemmän.

 

 

Vaihe 3/5: Kuivan aineksen lisääminen

Ennen kuin lisäät kuivan aineksen, käynnistä SoRoTo® pölyohjain ja teollisuuspölynimuri. Jos siis omistat sellaisen, tietenkin. Näin vältyt hengittämästä vaarallista pölyä.

Jos et omista pölyohjainta, lue lisää siitä täältä.

Kaada kaikki kuivat ainekset sekoittimeen. Videolla sekoitamme ohutta kipsiä 120L SoRoTo® pakkosekoittimessa, ja käytämme kaksi pussia kuiva-ainesta..

 

Vaihe 4/5: Lisää osa vedestä

Kaada 2/3 vedestä kuivaan seokseen ja anna koneen työstää sitä pari minuuttia. Annetaan sen sekoittaa 2-3 minuuttia, mutta muista noudattaa tuotekohtaisia ohjeita.

Seoksen pitäisi muuttua sileäksi, paksuksi massaksi.

 

Vaihe 5/5: Lisää loput vedestä

 Kaada loput vedestä sisään ja anna sen sekoittua niin kauan kuin ohjeessa sanotaan, kunnes materiaali on taas ohutta.

Vesi ei integroidu seokseen heti, joten VARO kaatamaan liikaa!

Kun sekoitetaan ohutta kipsiä, kuten videolla teemme, kestää jonkin aikaa, kunnes tuote muuttuu niin juoksevaksi kuin sen on oltava. Huomaa, että sekoitusaika vaihtelee tuotteesta toiseen, joten tarkista ohjeet.

Huomaa, että sekoitusaika vaihtelee tuotteesta toiseen, joten tarkista ohjeet.  

katso kaikki pakkosekoittimemme  siirry ukk:n.

 

 

Alla olevassa video-oppaasta näet koko menetelmän ja kuinka materiaali kehittyy sekoituksen aikana.